Nieuws

Nieuwe prijslijsten per 1 januari 2023

10 december 2022 – Zowel voor de mountainbike verhuur als voor reparatie en onderhoud gelden vanaf 1 januari 2023 nieuwe tarieven. Klik hier voor de nieuwe prijslijst voor de MTB verhuur en hier voor reparatie en onderhoud. 


Openingstijden rond feestdagen

04 december 2022 –  In de maand december gelden op bepaalde dagen andere openingstijden dan normaal. Het betreft de volgende dagen:
– zondag 25 december (1e Kerstdag): gesloten
– maandag 26 december (2e Kerstdag): geopend van 09.00 – 14.00
– zaterdag 31 december (oudejaarsdag): gesloten
– zondag 1 januari (nieuwjaarsdag): gesloten
De overige dagen zijn we normaal geopend van 08.30 – zonsondergang. Zoals altijd zijn we op vrijdags gesloten en zijn alleen op afspraak geopend.


Routes Amerongen en Leersum weer volledig open!

18 november 2022 – Zowel route Amerongen als route Leersum zijn weer volledig open! De boswerkzaamheden op Amerongen zijn klaar. De route is nagelopen en bladvrij gemaakt. Er kunnen nog wel wat bandensporen van de machines zijn achtergebleven.
Op route Leersum is het deel door het Lombokbos weer hersteld. Dit deel is anderhalf jaar afgesloten geweest na de storm/valwind van juni 2021. 


Gedeelte route Amerongen wegens boswerkzaamheden afgesloten

13 oktober 2022 – Wegens houtoogst en het verwijderen van dode bomen op het terrein van Staatsbosbeheer is een omleiding ingesteld. Deze loopt van paal AM23 tot aan paal AM41. Omdat de werkzaamheden in verspreid liggende bosvakken plaatsvindt, is een afsluiting van het hele stuk boven Elst nodig. De tijdsduur van de omleiding is nog niet bekend, maar zodra Staatsbosbeheer een stuk vrijgeeft, wordt de omleiding zoveel mogelijk aangepast. Het afgesloten traject is met lint afgezet, volg de bordjes “omleiding” om weer op de track te komen.

 


Sluitingen wegens aanhoudende droogte

18 augustus 2022 – Vanwege de aanhoudende droogte is een aantal delen van de parcoursen op de Utrechtse Heuvelrug afgesloten. Dit zijn: grote delen van Lage Vuursche en delen van Hoge Vuursche. Van de route Leersum zijn Ginkelduin en de Donderberg afgesloten. Op de route Amerongen is het segment Harry Slinger dicht. De betreffende delen worden door lint en obstakels afgezet. De route wordt ter plaatste omgeleid. Volg de bordjes “omleiding” om weer op de track te komen. Respecteer de afzettingen en rijd de parcoursen niet verder kapot.

 


Triathlon Veenendaal – More Than Bikes gesloten

4 augustus 2022 – Op zaterdag 27 augustus wordt voor de 39e keer de Triathlon van Veenendaal gehouden. Op deze dag zal More Than Bikes gesloten zijn. Op zondag 28 augustus zijn we wel open.


Openingstijden met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren

4 april 2022 – De openingstijden op de genoemde feestdagen zijn als volgt:
– zondag 17 april (eerste Paasdag): geopend van 08.30-18.00
– maandag 18 april (tweede paasdag: gesloten
– donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag): geopend van 08.30-18.00
– zondag 5 juni (eerste Pinksterdag): geopend van 08.30-18.00
– maandag 6 juni (tweede Pinksterdag): gesloten


Update Corona maatregelen

15 januari 2022 – De versoepelingen van de corona maatregelen zoals in de persconferentie van 14 januari aangekondigd, zorgen ervoor dat er weer voor groepen van maximaal 4 personen een mountainbike gereserveerd kan worden. Zorg er uiteraard wel voor dat je bij de verhuur locatie 1,5m afstand houd en een mondkapje draagt in het gebouw. 


Nederland weer in lockdown, maar blijf sporten!

18 december 2021 – Nederland gaat weer op slot, maar gelukkig kunnen wij open blijven. Uiteraard alleen op afspraak en onder bepaalde voorwaarden. Je fiets kan gewoon gerepareerd worden en je kunt een mountainbike blijven huren. Kijk hier voor alle informatie m.b.t. de maatregelen tegen het Coronavirus.


Openingstijden rond feestdagen

08 december 2021 –  In de maand december gelden op bepaalde dagen andere openingstijden dan normaal. Het betreft de volgende dagen:
– zaterdag 25 december (1e Kerstdag): geopend van 09.00 – 14.00
– zondag 26 december (2e Kerstdag): geopend van 09.00 – 14.00
– vrijdag 31 december (oudejaarsdag): gesloten
– zaterdag 1 januari (nieuwjaarsdag): gesloten
– zondag 2 januari: geopend van 09.00 – zonsondergang
– maandag 3 januari: gesloten
De overige dagen zijn we normaal geopend van 08.30 – zonsondergang. Zoals altijd zijn we alleen op afspraak geopend.


Nieuwe prijslijsten per 1 november 2021

29 september 2021 – Zowel voor de mountainbike verhuur als voor reparatie en onderhoud gelden vanaf 1 november 2021 nieuwe tarieven. Klik hier voor de nieuwe prijslijst voor de MTB verhuur en hier voor reparatie en onderhoud. 


MTB Marathon Amerongse Berg – More Than Bikes gesloten

4 september 2021 – Op zaterdag 18 september wordt de MTB Amerongse Berg georganiseerd. Voor deze wedstrijd is een ronde van ca. 30km uitgezet in het Amerongse bos. Het betreft een mix van bestaande routes en voor deze wedstrijd vrijgestelde paden. Omdat route Amerongen hierdoor niet toegankelijk is, zal More Than Bikes gesloten zijn. Meer informatie over deze wedstrijd is hier te vinden.


Buitensporten mag weer in groepen!

19 mei 2021 – Goed nieuws voor More Than Bikes! Er mag vanaf woensdag 19 mei weer in groepen buiten gesport worden. Dit betekent dat we weer groepen van meer dan 2 personen mogen ontvangen. Er gelden nog Corona maatregelen, waarvan de belangrijkste de 1,5m maatregel is. Met welke maatregelen je rekening dient te houden, lees je op de speciale Covid-19 pagina.


Lockdown verlengd t/m 20 april

23 maart 2021 – De lockdown wordt verlengd wat betekent dat de huidige maatregelen gelden t/m 20 april. Wat deze maatregelen betekenen voor met name de mountainbikeverhuur, lees je op de speciale Covid-19 pagina.


MTB verhuur vanaf 20 februari weer open!

8 februari 2021 – Door de sneeuw en aanhoudende (strenge) vorst, is het momenteel niet verstandig te gaan mountainbiken. Ook als de temperatuur boven nul komt en de dooi inzet, kan er nog niet gefietst worden op de routes. Door de smeltende sneeuw wordt de track flink kapot gereden. 
Ik hoop dat de verhuur weer vanaf 20 februari opgestart kan worden!


MTB verhuur vanaf 10 februari weer open!

3 februari 2021 – De lockdown wordt verlengd, maar blijven bewegen is ook belangrijk! Het is toegestaan om een fiets te (ver-)huren. Daarom gaan we vanaf 10 februari weer open met de MTB verhuur! Er gelden wel maatregelen, waarbij de belangrijkste is dat je met niet meer dan 2 personen buiten mag sporten. Je kunt dus maximaal 2 fietsen huren. Voor het ophalen van de fietsen wordt gewerkt met een timeslot, houd je hier aan om te voorkomen dat het druk wordt bij de verhuur locatie. Kijk voor alle maatregelen op de speciale Covid-19 pagina.


Tijdelijk geen MTB verhuur

20 januari 2021 – Nederland gaat strenger in lockdown. N.a.v. de persconferentie van vanmiddag, heb ik besloten om gedurende de rest van de lockdown geen fietsen meer te verhuren. Blijf sporten, maar doe dit in je eigen omgeving!
De werkplaats blijft wel open voor reparatie en onderhoud van je fiets. Maak hiervoor eerst een afspraak.


Nederland in lockdown, wij blijven open!

15 december 2020 – Nederland gaat op slot, maar gelukkig mogen wij open blijven. Uiteraard alleen op afspraak en onder bepaalde voorwaarden. Je fiets kan gewoon gerepareerd worden en je kunt een mountainbike blijven huren. Kijk hier voor alle informatie m.b.t. de maatregelen tegen het Coronavirus.


Openingstijden rond feestdagen

02 december 2020 –  In de maand december gelden op bepaalde dagen andere openingstijden dan normaal. Het betreft de volgende dagen:
– maandag 21 december: gesloten
– dinsdag 22 december: gesloten
– vrijdag 25 december (1e Kerstdag): gesloten
– zaterdag 26 december (2e Kerstdag): geopend van 09.00 – zonsondergang
– donderdag 31 december (oudejaarsdag): gesloten
– vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag): gesloten
De overige dagen zijn we normaal geopend van 08.30 – zonsondergang. Zoals altijd zijn we alleen op afspraak geopend.


Tijdelijke Corona maatregelen opgeheven

18 november 2020 – De verzwaarde maatregen tegen het Corona virus van 3 november zijn opgeheven. Dit betekent dat we vanaf 19 november weer terug gaan naar een maximum groepsgrootte van 4 personen voor de mountainbike verhuur. Er blijft gewerkt worden met een tijdschema. Dus geef aan hoe laat je de fiets(en) wilt ophalen en respecteer deze tijd.


Nieuwe prijslijsten per 1 december 2020

6 november 2020 – Zowel voor de mountainbike verhuur als voor reparatie en onderhoud gelden vanaf 1 december 2020 nieuwe tarieven. Klik hier voor de nieuwe prijslijst voor het verhuur en hier voor reparatie en onderhoud. Tot 1 december gelden de huidige tarieven welke zijn terug te vinden op de verhuur pagina, of van reparatie en onderhoud.


Tijdelijke verzwaring maatregelen tegen Corona virus

3 november 2020 – Van donderdag 5 t/m woensdag 18 november worden de huidige maatregelen tegen het Corona virus verzwaard. Voor More Than Bikes betekent dit dat er geen mountainbikes meer worden verhuurd aan groepen groter dan 2 personen. Dit is inclusief de personen die met eigen fiets komen.
Om te voorkomen dat verschillende groepen tegelijk de fietsen komen ophalen, zal er met een tijdslot gewerkt gaan worden. De fiets(en) dient binnen het opgegeven tijdslot van een half uur opgehaald te worden. 
Vanaf donderdag 19 november zal de groepsgrootte vooralsnog weer terug gaan naar maximaal 4 personen.


Verscherpte maatregelen tegen Corona virus

14 oktober 2020 – De nieuwe verscherpte maatregelen die door de overheid zijn genomen, hebben ook invloed op onze mountainbikeverhuur. Vanaf nu nemen we geen reserveringen meer aan van groepen groter dan 4 personen. Ook zal de tijd van het ophalen van de fietsen nauwkeuriger afgestemd en nageleefd moeten worden, om te voorkomen dat er groepen tegelijkertijd de fiets(en) komen halen. Daarnaast wordt verwacht dat iedereen bij/in de verhuur locatie de maatregel m.b.t. het afstand houden van elkaar (minimaal 1,5 meter) naleeft.


More Than Bikes op vrijdag gesloten

1 oktober 2020 – Vanaf nu staan we 6 dagen in de week voor u klaar; op vrijdag zijn we gesloten. We zijn alleen op afspraak geopend, neem dus eerst even contact op door te bellen of te appen om te checken of we aanwezig zijn. De telefonische bereikbaarheid is als volgt:
Maandag t/m donderdag: 08.30 – 18.00
Vrijdag: gesloten
Zaterdag en zondag: 08.30 – 18.00


More Than Bikes na verbouwing weer open

31 augustus 2020 – Na een lange periode hard werken, is het nieuwe pand klaar! Het resultaat mag er zijn: een professionele werkplaats en ruimte om je om te kleden in het kleedhokje als je gaat mountainbiken. Je bent welkom voor een praatje, voor het huren van een MTB of voor reparatie/onderhoud aan je fiets!


Onderhoud en reparatie tijdens verbouwing

25 mei 2020 – De eerste voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn inmiddels gestart. Langzaam wordt de oude werkplaats leeggehaald om gesloopt te worden en uiteindelijk plaats te maken voor de nieuwbouw!
Voor onderhoud en reparaties aan fietsen hebben we een kleine ruimte ingericht als noodwerkplaats. Hierdoor kunt u gelukkig voor de meeste reparaties nog gewoon bij ons terecht!


MTB verhuur wegens droogte gesloten

14 mei 2020 – Vanwege de extreme droogte gaan de mountainbike routes van de Utrechtse Heuvelrug hard achteruit. Omdat er vanwege de corona maatregelen niet gewerkt kan/mag worden aan de routes, kunnen de slechte stukken ook niet hersteld worden. Dit resulteert in het dringende advies om de routes te mijden. Wij volgen dit advies op en stoppen daarom helaas per direct met onze verhuur activiteiten.
De werkplaats is nog wel geopend voor reparatie en/of onderhoud aan uw stadsfiets, sportfiets of elektrische fiets! Maak hiervoor altijd eerst een afspraak.


Wegens verbouwing geen MTB verhuur van 25 mei tot 1 september

13 mei 2020 – Onze huidige werkplaats en verhuurlocatie wordt de komende tijd gesloopt en weer compleet nieuw opgebouwd. Hierdoor zullen we vanaf maandag 25 mei gesloten zijn voor de verhuur activiteiten. Fietsonderhoud en de meeste reparaties kunnen tijdens de verbouwing wel gewoon doorgaan. Neem hiervoor altijd eerst contact op.  De verwachting is dat we op 1 september weer open gaan. Ook benieuwd hoe het gaat worden? Hieronder staan een aantal tekeningen van de nieuwbouw. We hopen je in september te begroeten in ons nieuwe pand!


Verscherpte maatregelen tegen Corona virus

23 maart 2020 – De verscherpte maatregelen die door de overheid zijn genomen, hebben ook invloed op onze mountainbikeverhuur. Vanaf 24 maart nemen we geen reserveringen meer aan van groepen groter dan 2 personen (incl. personen die een eigen fiets meenemen). Ook zal de tijd van het ophalen van de fietsen nauwkeuriger afgestemd en nageleefd moeten worden, om te voorkomen dat er groepen tegelijkertijd de fiets(en) komen halen. Daarnaast wordt de maatregel m.b.t. het afstand houden van elkaar (minimaal 1,5 meter) streng nageleefd.


Maatregelen i.v.m. Corona virus

16 maart 2020 – More Than Bikes blijft voorlopig normaal geopend. Om het verspreiden van het virus tegen te gaan, volgen we de richtlijnen van het RIVM:

  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel als mogelijk op gepaste afstand (ca. 1,5m) van elkaar
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of als je je niet fit voelt

Daarnaast reinigen we altijd al o.a. de helmen en handvatten van de fietsen na elk gebruik, maar zullen nu ook de deurgrepen van de verhuurlocatie, de toetsen van de pinautomaat, de drukknop van de deurbel, etc. schoonmaken.

Komt u een mountainbike huren? De KNWU heeft een aantal richtlijnen opgesteld om rekening mee te houden als je buiten gaat trainen. Deze zijn te lezen op de site van de KNWU.


Nieuwe bikes maat L te huur!

15 maart 2020 – We hebben vanaf nu twee nieuwe mountainbikes in ons programma. Het betreft de Grand Canyon AL SL 7.0 in maat L. De fiets heeft een nieuwe geometrie, Rockshox voorvork met 120mm veerweg, SRAM Eagle 1×12 aandrijving en Shimano hydraulische schijfremmen. Vanaf nu te reserveren!


Openingstijden rond Pasen 2020

11 maart 2020 – We zijn alle dagen rond Pasen geopend. Dus ook op eerste en tweede paasdag! 


Pinnen bij More Than Bikes

Vanaf nu is het ook mogelijk om met uw pinpas af te rekenen. We beschikken over een mobiel pinapparaat, waarbij ook contactloos betalen mogelijk is.


MTB Marathon Amerongse berg zaterdag 6 juli 2019

Op zaterdag 6 juli wordt voor de 13e keer de MTB Marathon Amerongse berg georganiseerd. Op deze dag is de mountainbike route Amerongen niet toegankelijk voor recreatieve MTB-ers. Meer informatie over dit evenement is hier te vinden.


Per 1 september een nieuwe aanwinst!

Per 1 september kun je bij More Than Bikes de Neuron AL 6.0 huren. De Neuron is een full suspension. Heb je altijd al eens een full suspension willen proberen? Voor € 35,00 is de prachtige bike een dag voor jou!


Een feestje op de Utrechtse Heuvelrug

25 juni 2018 – More Than Bikes organiseerde een sportief verjaardagsfeestje! De fietsen brachten we op locatie. Route Amerongen werd onveilig gemaakt!


Op 16 juni 2018: Sixty60

Op 16 juni 2018 zijn onze mountainbikes vertegenwoordigd tijdens de 3e editie van de Sixty60, een MTB én Trailrun door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Als team van 2 personen of alleen leg je een trail van 20 km en een mountainbikeroute van 40 km af.


Met een groep vrienden een sportieve dag beleven?!

10 juni 2018 – Wil je samen met je vrienden een sportieve dag beleven? Neem dan even contact met ons op om je mountainbikes te reserveren.

Als het nodig is, dan brengen we je graag naar het startpunt van één van de beschikbare mountainbikeroutes. De dichtstbijzijnde route start op nog geen 5 minuten fietsen vanaf onze verhuurlocatie! Uiteraard laten we je niet vertrekken zonder eerst een goede instructie te geven van de werking van de mountainbike. Tot snel!


Ons assortiment uitgebreid

5 december 2017 – Wij zijn vast heel zoet geweest dit jaar. Sinterklaas gaf ons vandaag 3 mooie nieuwe fietsen cadeau! Ons assortiment is uitgebreid met 3 Grand Canyons AL 6.0 hardtails. Het zijn spiksplinternieuwe 2018-modellen! Bel of app ons om deze fietsen te huren voor een mooie tocht over de Utrechtse Heuvelrug!


Een bidon cadeau

18 november 2017 – Huur je bij ons een mountainbike? Dan is dat inclusief een geldig mountainbikevignet, helm en een van deze bidons, gevuld met water. De bidon mag je houden na je ride!


Huur bij ons een mountainbike!

1 november 2017 – Mountainbike verhuur officieel geopend!


De helmen hangen…

24 oktober 2017 – Onze helmen hangen. Per 1 november start de verhuur van onze mountainbikes. Dat is inclusief de huur van één van deze helmen.


Onze fietsen zijn Utrechtse Heuvelrug-proof

20 oktober 2017 –

Onze mountainbikes zijn voorzien van de spiksplinternieuwe vignetten die verplicht zijn om de routes op de Utrechtse Heuvelrug te fietsen!

Vanaf vandaag zijn de vignetten voor 2018 te koop bij diverse verkooppunten, zoals bij Rein Veenendaal in Veenendaal.

De vignetten zijn vanaf vandaag geldig.


Onze werkplaats wordt steeds gezelliger…

15 oktober 2017 – Onze werkplaats wordt steeds gezelliger!


De helmen zijn binnen!

15 oktober 2017 – We zijn weer een stapje dichterbij de verhuur van onze eerste mountainbike! Deze week ontvingen wij deze mooie helmen van Giro…


Een stukje historie

9 oktober 2017 – De fiets en de naam Groothedde zijn al vanaf 1931 onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In dat jaar startte opa Jan Groothedde in Brunssum een fietsenwinkel onder de naam Rijwielhandel “Limburgia”. De passie voor de fiets zit in ons bloed.


Een verrassing bij iedere reparatie of onderhoud…

21 september 2017 – Breng je je fiets bij ons voor reparatie of onderhoud? Dan ligt er een presentje voor je klaar als je je fiets komt ophalen.

Onze werkplaats is geopend!

19 september 2017 – In onze werkplaats beschikken wij over kwalitatief hoogwaardig gereedschap van het merk Parktool.