Routes op de Utrechtse Heuvelrug

Mountainbike verhuur bij More Than Bikes staat garant voor avontuur in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Als je een mountainbike huurt bij More Than Bikes, is het vignet voor de Utrechtse Heuvelrug inbegrepen. Hiermee heb je toegang tot één van de mooiste en best beoordeelde mountainbike routes van Nederland!

In de directe omgeving van More Than Bikes

Wij zijn gevestigd in het zuiden Veenendaal, aan de voet van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In de directe omgeving van onze vestiging zijn 4 uitdagende routes te vinden. De meeste routes zijn direct vanuit onze verhuur locatie te starten. Klik op één van onderstaande routes en vindt alle informatie over deze route.

Amerongen
Leersum
Rhenen
Kwintelooijen

kaart dik

De aanleg van een mountainbikeroute

De aanleg van een mountainbikeroute heeft veel voeten in de aarde. Onze bossen worden steeds drukker. Naast wandelaars, hardlopers, nordic walkers en ruiters zie je ook steeds meer mountainbikers. Deze toenemende drukte van de verschillende recreantgroepen leidt tot meer conflictsituaties. Vanzelfsprekend mag een mountainbikeroute geen schade aanrichten aan de flora en fauna. Belangrijk is dat alles en iedereen een plek heeft waar van de natuur genoten kan worden! Mede door de invoering van een verplicht vignet, is de aanleg van de inmiddels 10 routes op de Utrechtse Heuvelrug bekostigd.

Bekijk hier een filmpje over hoe de aanleg van de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug tot stand is gekomen of hier wat er bij komt kijken bij de aanleg van een route.

Huur een mountainbike